HD_MRK
HAM Technische Installatie logo
Lopik  •  0348 55 81 90            
HAM Technische Installatie logo
HAM Technische Installatie header
 
PG
 
 
Zonnepanelen
Aardwarmte
Warmte terugwinnen
Domotica
Groendaken

 

Voor advies en informatie,
bel ons: 0348 55 81 90

 

Duurzaamheid

 

Zuinig met energie, zoveel mogelijk gebruik maken van natuurlijke energiebronnen, voor HAM Technische Installatie is dat vanzelfsprekend. Over duurzaamheid adviseren wij in al onze producten, zoals (LED)verlichting en verwarming, maar ook meer specifiek op het gebied van alternatieve energiebronnen.

Zonnepanelen

Zonnepanelen worden steeds efficiënter met een hogere opbrengst en kortere terugverdientijd. Wanneer u overweegt zonnepanelen op uw woning of bedrijfsdak te leggen, doe dat dan nu, want dan gaat uw terugverdientijd meteen in. Vraag ons om advies, wij weten wat mogelijk is.

Verwarming door aardwarmte

Gebruik maken van aardwarmte diep uit de grond is een duurzame manier van verwarmen. Een warmtewisselaar zet het verschil in temperatuur telkens om in warmte, waardoor met kleine stapjes de uiteindelijke verwarmingstemperatuur bereikt wordt. ’s Zomers werkt dit proces omgekeerd en koelt het systeem uw woning of bedrijf. Dit bespaart aanzienlijk op de traditionele energiebronnen.

Energiezuinig ventileren

Optimaliseer de luchtkwaliteit in uw woning of bedrijf. Daarvoor zijn goede en duurzame manieren, die ventileren, verwarmen en koelen. Bijvoorbeeld door middel van een warmteterugwininstallatie (WTW), of met andere systemen. Elk systeem heeft zijn voor- en nadelen, dus vraag ons eerst om goed advies.

Domotica voor duurzaamheid

Elektronica voor in huis, voor het vergroten van uw comfort en om slimmer en zuiniger met uw installaties om te gaan. U kunt het zo ingewikkeld maken als u wilt en al uw installaties aansluiten, van cv, keukenapparatuur, verlichting, tv en muziekinstallatie tot gordijnen, garagedeur en toegangshek. Om het overzichtelijk te houden, installeren wij vaak de Niko Home Control. Dan hebt u inzicht in de belangrijkste installaties en hun verbruik. Uiteraard zijn ook hier veel andere mogelijkheden. Vraag ons hoe het werkt.

Groendaken

Groendaken werken geluidsisolerend, de onderliggende ruimte blijft koeler en de levensduur van uw dak verlengt aanmerkelijk. Vraag ons om goed advies over de dakconstructie en de verwerking van de dakbedekkingsmaterialen.

HAM Technische Installatie bespaart ’t
 
DSPL-LL-CSTM-PSTS

Uitgelicht project

duurzame woning Lopik

Duurzaam wonen

Zo duurzaam mogelijk wonen, was de wens van de woningeigenaren in Lopik. In overleg met HAM Technische Installatie werd een energieprestatierapport opgesteld. Op basis van dit rapport besloten de bewoners om gefaseerd verbeteringen aan te brengen, die HAM Technische Installatie uitvoerde: plaatsing zonnepanelen voor opwekken elektriciteit plaatsing zonneboiler voor heet water… Méér info
 

Recente projecten

DSPL-LL-CSTM-PSTS
Zonnenpalen Polsbroek
Zonnepanelen Polsbroek
  • 12 zonnepanelen
  • Digitale monitoring
  • Compensatie van eigen gebruik
Opdrachtgever
Particulier
Zonnepanelen paardenbak
Zonnepanelen Schoonhoven
  • 100 zonnepanelen
  • Op daken paardenbakken
  • Complete compensatie van eigen gebruik paardenbak en – boxen
  • Digitale monitoring
Opdrachtgever
Particulier